• Objavljeno: 26 feb 2009. 06:52
  • Ističe: Ovaj oglas je istekao
PLASTENICI EDAS plast Jelah - Slika1PLASTENICI EDAS plast Jelah - Slika2

Opis

Izrada i postavka plastenika po Vašim željenim dimenzijama.Iako smo jako fleksibilni po pitanju dimenzije plastenika , do sada smo u praksi najčešće imali širine od 5 (minimalno) odnosno 8 (optimalno) metara. Što se same dužine plastenika tiče ona varira od potrebe vlasnika plastenika.Visina plastenika mora biti srazmjerna dužini i širini plastenika , a najčešće se kreće oko 380 cm – što je i više nego dovoljno za profesionalno bavljenje plasteničkom proizvodnjom.

KONSTRUKCIJA:

U izradi plastenika za konstrukciju se uzimaju isključivo čelične cijevi 1. klase .Za lukove se koriste cijevi dimenzije 33,7 x 2,0 x 6000 mm.Na čeonim otvorima nalaze se prozor i vrata , a koriste se cijevi dimenzije 26,9 x 1,5 x 6000 mm , dok se za dužnice koriste cijevi dimenzije 21,3 x 1,5 x 6000 mm.Sa obe strane se nalaze bočni otvori.Nakon fizičkog otklanjanja i najmanjeg traga korozije ,cijevi se premazuju antikorozivnim sredstvom „antirost“ , a nakon toga se nanosi specijalni sloj farbe ,prvo temeljna , a zatim završni lak – namijenjene upravo za objekte koji su u stalnom dodiru sa vlagom.

Garancija na konstrukciju je 10 godina.

FOLIJA:

Za kvalitetan program proizvodnje u plastenicima jedan od osnovnih parametara je i kvalitetna folija.Upravo zbog toga koristimo visokosofisticiranu izraelsku foliju GINEGAR „CLEAR N / UV A“ koja u sebi sadrži sve trenutno poznate zaštite : fotosenzibilne ćelije , blokada UV zraka,Antiflog (protiv orošavanja prilikom kondenzacije)…. Potrebno je i napomenuti da ova folija ima i veoma visoke mehaničke sposobnosti , koje su naročito bitne prilikom jakih vjetrova i obilnih padavina.

Garancija na foliju je 4 godine , mada se u praksi koristi 6 – 7 godina.

SISTEM NAVODNJAVANJA :

Moderna plastenička proizvodnja bi bila nezamisliva bez sistema za navodnjavanje.Mi koristimo najprihvatljiviji ,a ujedno i najučinkovitiji sistem navodnjavanja „kap po kap“ .Kompletan sistem se sastoji iz platforme za kacu , kace , alkatena , specijalnih ventila sa filterom i samih trakova sistema kap po kap.

EDUKACIJA :

Jedan od segmenata u plasteničkoj proizvodnji na koji mi polažemo jako puno pažnje i energije.Pod edukacijom se podrazumijeva redovan obilazak jednog ili više naših agronoma , koji na licu mjesta,dakle u samom plasteniku , proizvođača obučavaju i educiraju .Edukacija traje minimalno jednu vegatacionu sezonu.

MALČIRANJE ZEMLJIŠTA :

Malčiranje zemljišta je jedan veoma bitan segment u plast. proizvodnji.Crna malč folija ima višestruku ulogu u proizvodnji : spriječava rast korova , zadržava vlagu , privlači toplotu,biljka ostaje čista …

PROFI TERMOMETAR SA HIGROMETROM :

Uz naš plastenik obavezno ide i profesionalni termometar sa higrometrom, digitalni.On je neizostavan u tehnologiji proizvodnje za praćenje temperature i vlage u zaštićenom prostoru.

www.edasplast.de.tl , www.plastenici.blogger.ba


Pogledajte i ove oglase:

Broj oglasa: 904f70700a34a23
  Preporuka:

Ostavi odgovor

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

Da biste poslali pitanje u vezi ovoga oglasa, popunite formular ispod i pošaljite poruku autoru oglasa.

Informacije o vlasniku oglasa

Ostali oglasi od EDASPLAST

  • Nema drugih oglasa od ovog oglašivača.
Zadnje objavljeni oglasi od strane EDASPLAST »

LAJK ZA OGLASI.COM